Brigáda na hřišti, neděle 24.3.24

Přijďte vylepšit naše hřiště v neděli 24. března 2023 od 9 do 12 hod!

Ještě než vypukne jarní sezóna v plném proudu, chceme dát do kupy naše hřiště. Uklidit střídačky, natřít branky a lavičky, vyčistit odvodnění hřiště a spoustu dalších věcí.

Pro každého se něco najde, takže všichni naši členové (bez ohledu na věk) a jejich rodičové jsou na brigádě vítáni.

Potřebné nářadí a pomůcky budou na místě, pracovní rukavice si přineste vlastní.

Webinář pro rozhodčí Benjamin 29.2.24, 18:00

Nestihl(a) jsi první termín školení rozhodčích Benjamin a hraješ v kategorii U12 nebo U15, pak se připoj 29.02.2024 v 18:00 k webináři pomocí tohoto odkazu https://meet.google.com/pys-bmdx-drt

Český svaz pozemního hokeje školí mladé rozhodčí a v Mnichovicích jsme se rozhodli k tomuto projektu připojit. Účastníci kurzu pak mají logicky přednost při nominaci na pískání zápasů a turnajů mladších kategorií.

Co tě na webináři čeká?

  • Ničeho se neboj. Připojíš se pomocí odkazu a klidně si nechej vypnutou kameru.
  • Dozvíš se spoustu zajímavých informací k pravidlům hry, jak se pohybovat na hřišti nebo jak komunikovat s hráči.
  • Celým programem tě provede mezinárodní rozhodčí Aleš Větrovský, takže se ho můžeš k pravidlům pozemního i halového hokeje na cokoliv zeptat.
  • Na závěr si uděláš jednoduchý test a dostaneš certifikát.
  • Celé to nezabere víc jak 30 minut.

Letní pozemácké soustředění 2024

Tradiční pozemácké soustředění bude rozdělené na dvě party tak, aby hráči a hráčky, kteří budou v sezóně 2024-2025 válet za jeden tým, měli stejný termín.

Parta 1 – chlapci, rok narození 2006 až 2015 (v nacházející sezóně Dorostenci, Starší žáci, Mladší žáci a Přípravka)
Parta 2 – dívky, rok narození 2006 až 2015 (v nadcházející sezóně Dorostenky, Starší žákyně a Mladší žákyně a Přípravka) a potom všechny děti (kluci i holky) narozené v letech 2016 až 2017 (v nadcházejí sezóně kategorie Benjamínků).


Kdy?

Parta 1 – od pondělí 19.8. do pátku 23.8.24 (soboty 24.8.)
Parta 2 – od pondělí 26.8. do pátku 30.8.24 (soboty 31.8.)

Na účastníky čeká celodenní program od 8 do 17 hodin.


Co budeme dělat?

Budeme trénovat fyzičku, koordinaci pohybu, techniku s hokejkou, uděláme si bojovku s jedním přespáním na hřišti, procvičíme týmovou spolupráci, budeme si i trochu hrát, vyzkoušíme další sporty a uděláme si výlet.
Program na jednotlivé dny pošleme rodičům přihlášených hráčů týden před zahájením soustředění, aby bylo jasné, čím se na jaký den správně vybavit.


Kdo to povede?

Instruktory na soustřední budou trenéři, se kterými budou hráči v nadcházející sezóně 2024/2025 trénovat a hrát zápasy a také naši starší úspěšní hráči.


Za kolik?

Parta 1 – cena je 3 400 Kč
Parta 2 – cena je 3 100 Kč

Sleva na mladšího sourozence je 300 Kč.

Částka za soustředění se hradí převodem na účet 6023430369/0800.

  • Záloha 1 000 Kč je splatná nejpozději do 30.6.2024.
  • Doplatek nejpozději den před zahájením soustředění.

Co je v ceně?

Oběd, svačina, celodenní pitný režim, „táborové“ tričko, po celý den volně ovoce, doprava hromadnými prostředky, pokud za aktivitami budeme cestovat.


Střih a velikost táborového trička?

Součástí přihlášky je i volba velikosti táborového trička, abychom zajistili včas jeho výrobu. Na výběr je z dětských, pánských či dámských velikostí. Velikostní tabulky jsou zde.

Poznámka – i u mladších děvčat předem zvažte, zda nejít do dámského střihu (nabízíme už od velikosti XS), a holkám to může víc sedět a slušet.


Jak se přihlásit?

Přihlaste se prostřednictvím formuláře do 31. března 2024.

Odkaz na formulář přihlášky je zde https://forms.gle/7ur8DkGvs6m3vM5t5


Abychom zajistili očekávanou vysokou úroveň, bude v jedné partě maximálně 25 účastníků.
Případné další doplňující dotazy pište na info@hokejmnichovice.cz

Jestli se chcete podívat, co se dělo vloni, mrkněte na fotky (více na rajčeti)

nebo na video na našem YouTube kanálu

Další přírůstek do naší medailové sbírky

Po stříbru mladších žákyní se v neděli přidali se svým bronzovým příspěvkem i starší žáci.
Naše mužstvo bohužel padlo v bitvě o finále s Hostivaří až při pátých nájezdech, když vlastní utkání skončilo nerozhodně 3:3.       

Kluci pod vedením Ríši Kotrče prohráli za celou halovou sezónu jediné utkání (s Pragou 4:5 a ještě si o tom myslíme své…) a tak je pro ně třetí místo rozhodně zklamáním. Nicméně se nemají vůbec za co stydět a oproti loňsku je vidět ohromný posun dopředu (nejen výsledkový).

Plzeňské FINAL 4 s naší účastí a ambicemi

Na vyvrcholení halové soutěže 2023-24 FINAL 4 postoupily naše týmy dorostenek a dorostu jako vítězové základní části soutěže. Pojďme naše holky a kluky podpořit do diváckých ochozů! 

FINAL 4 se letos koná v plzeňské hale TJ Lokomotiva (Úslavská 75, 326 00 Plzeň 2-Slovany) a to na TOP speciální palubovce. Vstupenky v předprodeji je možné zakoupit on-line (https://connect.boomevents.org/cs/event/finalovy-vikend-a-zlaty-zobak) 

A jaký je víkendový program našich týmů?

Dorostenci nastoupí v sobotu v 10:30 proti týmu Praga. Pokud svou roli favoritů zvládnou, čeká je v neděli od 14:00 vítěz druhého sobotního semifinále, kde se bude rozhodovat mezi družstvem President a pražskou Slavií.

Dorostenky nastoupí v sobotu ve 13:30 proti týmu Slavia B. Pokud svou roli favoritek zvládnou, čeká je v neděli od 16:00 vítěz z druhého sobotního semifinále, ve kterém se utká Slavia A a Rakovník.

Věříme, že to letos klapne!

Štěstí přeje připraveným

Starší žákyně v sobotu sehrály poslední zápasy halové sezóny 2023-24. S přehledem si poradily s Bohemians výsledem 6:1, aby v následném přímém boji o 5. místo potvrdily současnou skvělou formu a vyhrály nad děvčaty z Rakovníka 5:3.

Cíl – zahrát si zápas o postup do velkého finále mezi TOP 4 týmy – bohužel nevyšel. Po vyhraném zápase s Bohemkou postupová matematika pro dohrávky základní části skupiny dnes říkala jasně: „následující zápas Litice vs Rakovník musí skončit remízou!“.  Zápas byl po celou dobu vyrovnaný a dlouho se na výsledkové tabuli drželo pro nás nadějné skóre 0:0, ale pak se litickým podařilo vstřelit gól, na který rakovnická děvčata i přes dechberoucí šance nedokázala odpovědět.

Pro dnešek to byla už jen taková zajímavost, jestli by nás nepotkal „pořádný kus toho pokakaného štěstí“. Vše se rozhodovalo v našich zápasech a v průběhu celé halové sezóny, a tam to na placku ještě nebylo. Štěstí totiž přeje připraveným. Proto jsme už v průběhu této sezóny měnili herní systém, ze žákovského na dospělácký. Je náročnější, je potřeba se s ním sžít, ale je efektivnější, o čemž se mohli v posledních zápasech naši soupeři na vlastní kůži přesvědčit.

Pro příští halovou sezónu tak budeme na značkách a pokud platnost pořekadla, že štěstí přeje připraveným, nevyprchá, tak do haly 2024-25 budeme vstupovat s velkým očekáváním a ambicemi. A to i přes to, že v této kategorii a konkurenci soupeřů se to hráčskými generačními talenty jen hemží. Pro náš tým totiž platí to samé, a pokud někdo nevezme do zaječích, nastoupíme ve stejné sestavě.

Už teď se těšíme na jaro, na umělku!

PS: Pro zajímavost – letos máme v hale i pozitivní skóre. Nastříleli jsem soupeřům více gólů, než prošlo do naší branky.