Mladší žáci

Tým U12 chlapci má za sebou podzimní venkovní soutěž, byly to 4 neděle po dvou zápasech. Možná lépe řečeno 4 dvojzápasy, jelikož rozlosování nám ani jeden hrací den neumožnilo žádnou pauzu, a oba zápasy se vždy odehrály ihned bezprostředně po sobě.

Hrajeme ve skupině B s dalšími 5. týmy, k dokončení základní části soutěže nám bude chybět odehrát jeden dvojzápas na jaře. Již teď je však jasné, že budeme následně na jaře hrát zápasy v tabulce, která se vykrystalizuje z 3 horších týmů z každé skupiny A a B. A to je pro kluky dobře, dostanou společnost týmů, se kterými mohou hrát vyrovnané zápasy a osvojit si tak hru o kategorii výše. Většina hráčů do U12 nově došla, hrají zde dokonce kluci, co stále patří ještě do U10. Věřme, že se hra bude zlepšovat.

Boj o dvě výhry na domácím hřišti mladších žákyň (6.10.2024) a POVEDLO SE!

K prvnímu domácímu turnaji v sezone naše mladší žákyně přistupovaly velmi zodpovědně. To potvrzovala i účast naší maskotky pštrosice Miroslavy. Po předchozích zápasech, kdy se podařilo vyhrát pouze jednou, bylo potřeba přinést další body do tabulky. To se, i přes poněkud ospalý začátek povedlo a děvčata domů odcházela s výhrou 12:0 nad Liticemi a 3:2 nad Hradcem. Posilněny dvěmi výhrami a postupem v tabulce na 4. místo si všichni zúčastnění slunečný turnaj v Mnichovicích užili a věřím, že s vítěznou vlnou tímto nekončíme:)

Babinovy žákyně překročily vlastní stín!

V sobotu (28.9.2024) čekal na starší žákyně jeden z nejobávanějších soupeřů – HC Slavia Hradec Králové – loňský vítěz soutěže. Pokud by makléři vypisovaly sázky na dnešní zápas, kurz na vítězství Mnichovic by pod 10 nešel. Obzvláště, když základní osa klíčových hráček hradeckého týmu zůstala pohromadě a ze vzájemných zápasů již několik let vychází Mnichovice bodově naprázdno.

Už na srazu v Mnichovicích bylo vidět odhodlání, že tentokrát do Hradce nejedou žádné „ovečky na porážku“ a v týmu vládla pohoda. Některá naše děvčata měla před zápasem starších žákyň v nohách už utkání za družstvo žen, ale soupeř byl na tom stejně.

Co se povídalo před zápasem s trenérem Tomášem Babickým je samozřejmě tajemstvím, ale holky od první minuty zápasu hrály zodpovědně, s nasazením, a kromě šancí před brankou soupeře si uměly vytvořit i poziční převahu. Soupeř při nepříznivém výsledku měnil taktiku a zkoušel se více prosadit individuálně, prostřednictvím rozdílových hráček, ale i tyto útoky se při zdvojení obrany dokázaly eliminovat.

Pod konečným výsledkem 3:0 v náš prospěch pak rozhodně stojí zvládnutí standardních akcí. Rozhodlo tak proměnění trestných rohů a penalty, což je pro náš tým velmi netypické.

Holky si dnes znovu dokázaly, že zvládají i těžké zápasy, umí hrát hokej a také překročit svůj vlastní stín a vypudit mýty o hradecké neporazitelnosti. Při stávající skvělé tréninkové disciplíně se bude o našem úspěchu či neúspěchu ve vyrovnané soutěži rozhodovat zejména v hlavách našich hráček.

Pár fotek ze zápasu najde na rajčeti.

Starší žáci zatím stoprocentní

Bez jediné ztráty prošli základní skupinou naši starší žáci! Mužstvo, které oproti loňsku zaznamenalo jen minimum změn, potvrzuje, že by mělo patřit k favoritům celé soutěže.  
V úvodním dvojkole si na hřišti Hostivaře hladce poradilo s Jičínem (8:0) a po té s domácím obhájcem titulu (3:1)!  Tuto sobotu je čekala hned trojitá porce utkání na hřišti pražské Slávie. V úvodním utkání se kluci střetli s domácími. V pohledném souboji měli naši kluci od začátku navrch a jen zásluhou naší špatné produktivity a výborného brankáře soupeře utkání skončilo pouze 3:0. Ke cti nám budiž i to, že soupeř za celé utkání nevystřelil na naší branku! Další utkání s mladým mužstvem slovenských Šenkvic a s Bolevcem pak byla spíše formalitou a konečné výsledky 9:0 a 9:0 vystihují průběh dění na hřišti.     

Nyní na kluky čekají již souboje ve skupině o 1.-6.místo, kde bude jasným cílem postup do závěrečného play off a tím i souboje o medaile. Povzbudit je můžete přijít již tuto sobotu od 10:00, kdy se utkají na domácím hřišti s mužstvem Bohemians.

H.V.

Letošní medailové naděje zahájily remízou

Ze starších žákyň pro sezónu 2024-2025 nikdo neodešel, naopak, přišly nové posily z loňských mladších žákyň. Skutečným majstrštykem pak byla akvizice další brankářky, která se do týmu zpracovala raketovou rychlostí. A když k tomu připočteme, že u družstva zůstal i vyladěný realizační tým, pak je určitě na místě jít do nové sezóny s vyššími ambicemi a pomýšlet na vylepšení loňské bramborové medaile.

Naše děvčata se v prvním zápase sezóny představila na domácím hřišti proti Rakovníku. Po velmi vyrovnaném boji a spoustě šancí před brankami obou soupeřů zápas nakonec skončil remízou 2:2. Objektivně dodejme zaslouženou remízou, neboť žádný z týmů neměl v zápase jednoznačnou převahu.

Domácímu publiku pak holky představily svojí novou sadu dresů značky Adidas, kterou poprvé oblékly při svém vítězném tažení turnajem v německém Osternienburgu.

Držme našim děvčatům palce v dalších zápasech, ať se jim splní jejich medailový sen.

„Hokejky“ na soustředění

Od pondělí 19.8. do soboty 24.8. proběhlo v našem sportovním areálu každoroční soustředění chlapců kategorií U10 až U18. Více jak třicítka hráčů se po letní prázdninové pauze začala vracet ke své nejoblíbenější volnočasové aktivitě, k pozemnímu hokeji!

Jelikož nám počasí přálo, tak se podařilo vše, co jsme od tohoto týdne očekávali. Kluci za pomoci zkušených trenérů oprášili své hokejové umění. Ve středu si trochu zavýletovali na kole, v pátek přes den zasoutěžili, večer se pak trochu báli na obvyklé bojovce no a v sobotu ráno se pak rozešli po noci strávené na hřišti. Snad jim tento týden s hokejkou v ruce pomůže k dobrému startu do blížících se soutěží. 

Velký dík patří všem, co se podíleli nejen na průběhu, ale i na přípravě akce!

Honza Veverka