Scházel jeden bod!

Velice blízko byli naši kluci kýženému šestému místu, když jim stačilo v závěrečném utkání celé halové soutěže porazit mužstvo Bohemians. Bohužel dělba bodů za remizu 2:2 znamenala ve vyrovnané tabulce pád až na konečné osmé místo. Ale popořádku….

Poprvé v sezóně nás čekal takzvaný „dvoják“, to znamená dvojice utkání v sobotu a hned stejná porce utkání v neděli a také poprvé v sezóně nás potkaly problémy se sestavou, neboť chřipková epidemie v našem mužstvu řádně zařádila. Do branky musel poprvé v mladších žácích chytající brankář přípravky Adam Buršík a v poli jsme se museli obejít hned bez čtveřice hráčů a to ještě někteří kluci obětavě nastoupili rovnou z postele.

Nicméně, nebo možná právě proto, všichni co nastoupili, hráli minimálně na 100%! V sobotním prvním utkání kluci zaslouženě „přejeli“ o mladší žákyně posílenou Bohemku 5:0, když ještě velkou část šancí neproměnili. Ve druhém utkání s hradeckým áčkem rozhodně taky horším mužstvem nebyli, ale produktivita byla na straně soupeře. Konečná porážka 2:5 hodně mrzela.              

Nedělní první utkání s mužstvem RSC měl sice soupeř občas trochu navrch, ale maximální obětavostí, kterou kluci do utkání vložili, se nám podařilo i s trochou štěstí vyhrát 2:1. Při optimální konstelaci, která nastala (RSC porazilo Hradec A) nám tak stačilo porazit jen o čest hrající mužstvo Bohemians. Utkání mělo podobný průběh jako den předtím až na to, že se nám vůbec nedařila koncovka. Když se pak po naší hrubce soupeř ujal vedení, vypadalo to s námi zle. Trvalým „bušením“ do obrany soupeře se nám podařilo ještě do poločasu vyrovnat a cca pět minut před koncem se dokonce dostat do kýženého vedení 2:1. Pak však místo pojišťovací třetí branky, soupeř z ojedinělého protiútoku dvě minuty před koncem vyrovnal a naši kluci už se nezmohli na patřičnou odpověď. Při vyrovnanosti tabulky nám pak scházel jeden bod na šesté RSC a sedmý Hradec A !

Ač konečné osmé místo nevypadá v desetičlenném startovním poli nijak dobře, je potřeba však vidět vyrovnanost, která mezi mužstvy v dané kategorii panuje. Vždyť například naši kluci dokázali s celkově druhou Hostivaří sehrát dvě naprosto vyrovnaná utkání a jediným soupeřem, který nás na hřišti přehrával, byla pražská Slávie a v tomto případě to bylo spíše v našich hlavách, než na hokejkách. Jediné v čem zaostáváme, je důraz a z toho pramenící špatná produktivita. Když se však vezmete v potaz, že hlavní útočné opory jsou věkem ještě přípravky, je vše vysvětleno a my se můžeme těšit na budoucnost.    

Každopádně si kluci zaslouží velké poděkování za 100% nasazení, za bojovné výkony a předvedenou hru. Za rok se soupeři třeste! 

H.V.

Sobota:

Mnichovice – Bohemians 5:0 (2:0)
Branky: 2x Dušan, Kiki, Páťa, Filip B.

Mnichovice – Hradec A 2:5 (1:3)
Branky: Dušan, Filip V.

Neděle:

Mnichovice – RSC  2:1 (1:1)
Branky: Filip B., Dušan

Bohemians – Mnichovice 2:2 (1:1)
Branky: 2x Filip V.